Czy taka myjka się nada
Zwiń
X
-
Ja sporo używałem lavora bodajże stm150 i owszem auto można tym umyć, tylko że w porównaniu do np mojego k5 sporo dłużej schodzi, bo trzeba na lancy ustawić dość wąski strumień. No i przewód ciśnieniowy był mało giętki i przez to nieporęczny. Tu k5 również wypada nieco lepiej choć też szału nie robi.
-
-
Mam Lavora Prime 165, i daje rade, duże ciśnienie, auto umyje, 140 m2 kostki też wyszorowałem, płaski dach u sąsiada też wyszorowała z mchu i innego syfu. Podobno pompa jest ta sama co w Karcherach
Zostaw komentarz:
-
-
Witam koledzy - zastanawiam sie nad zakupem myjki i prosze o poradę i opinie Firmy LAVOR a dokladnie o taki model http://allegro.pl/myjka-cisnieniowa-...753093949.html
ktoś ma? poleca? Pozdrawiam!
Zostaw komentarz:
-
-
Dwa lata mijają pod koniec miesiąca na szczęście.
Do tej pory byłem z niej bardzo zadowolony, niestety dziś padła.
Zostaw komentarz:
-
-
Czyli nie wytrzymał 2 lat
Nilfisk tez sie wycofał z 5 letniej gwarancji jest tylko 2 lata
Zostaw komentarz:
-
-
mati8201 ja mając k5 spałem spokojnie do dziś. Z mojego cieknie woda i nie może sobie nabić ciśnienia więc może też głowica. Dobrze że mam jeszcze prawie miesiąc gwarancji. Jutro odwoże do serwisu.
Zostaw komentarz:
-
-
Na temat tych dwóch pierwszych maszyn się nie wypowiem ale Nilfisk ma udane te modele myjek.Zamieszczone przez mati8201 Zobacz wpis
Zresztą wspomniane w ofercie 5lat gwarancji na silnik i pompę świadczy że muszą być pewni tego sprzętu.
Dokładnie z tym sprzedającym miałem już kilka razy kontakt i zawsze byłem zadowolony. Z pytaniami o wszelkie szczegóły techniczne możesz tam śmiało dzwonić.
Zostaw komentarz:
-
-
Jakieś 3 lata temu zabierałem głos na forum szukałem porady jaką myjkę kupić i padło na Karchera 2,75 i właśnie jakiś tydzień temu padł rozszczelniła sie głowica plastikowa koszt wymiany ok 120 zł przy samodzielnej robocie (kupiłem go za jakieś 290 zł) a wiec stwierdziłem że kosz. Dzwoniłem do serwisu i uzyskałem taką informację głowice w modelach K2 często padają i raczej nikt ich nie wymienia bo u nich w serwisie wymiana + cześć to koszt 170 zł. Pytałem czy jest różnica pomiędzy modelem K2 i K3 uzyskałem informacje ze w zasadzie wizualna a srodek ten sam. Pytam co warto kupić Pan mi powiedział, że jak chce spac spokojnie to cos od modelu K5 bo tu zaczynają się pompy aluminiowe. K5 to wydatek rzędu 900 zł na taki mnie nie stać. dlatego pytam co z tych bedzie najlepszego:
i jeszcze jedno pytanie do których z nich będzie pasował wąż od karchera bo mam 8m i chciałbym zostawić i lanca tez jest ok.
Zostaw komentarz:
-
-
Bierz pianownice PA,od razu zobaczysz za co płaci sie te 150zł hehe
Zostaw komentarz:
-
-
Kumpel kupował nie dawno i od razu kupił pianownice ale właśnie zaznaczył aby brać tylko PA. Tylko mów że do Nilfiska bo inne są do niego jak Karchera
Zostaw komentarz:
-
-
Cześć,
czytając wcześniejsze posty wnioskuję, że standardowe pianownice ze zestawów Nilfisk nie są najlepsze.
Czy dobrze rozumiem, ze dodatkowy zakup np. pianownicy PA to dobra inwestycja i efekty mycia wstępnego będą znacznie lepsze? Czy może nie ma co panikować i używać standardowej pianownicy?
Zostaw komentarz:
-
-
Poczytałem i wywnioskowałem tyle, co nagle to po diable. Odłożę jeszcze trochę i kupuje Nilfiska ale ta wyższa opcje z wężem na bebnie. Byłem dziś u rodziców mojej żony i jej ojciec ma k5 nawet nie wiedziałam ale myłem ja raz auto i jakoś nie było wow. Więc na tej podstawie doszedłem do wniosku że nie ma sensu kupować myjki na wariata. Dwa Nilfiska daje 5 lat gwarancji
Zostaw komentarz:
-
-
Macie jakieś sprawdzone środki do pianownicy do mycia auta?
Zostaw komentarz:
-
-
899, mega dobra cena! KupujęZamieszczone przez gusiak11 Zobacz wpisOd jutra jest w obi promocja na K5 wg mnie super cena za bardzo dobry sprzęt
Zostaw komentarz:
-
-
nilfisk mega spoko! oferuje więcej niż karcher w tej samej cenieZamieszczone przez bo86bo Zobacz wpishttp://www.jula.pl/catalog/motoryzac...eniowa-220136/
Co myślicie o takiej myjce... miała by mi służyć tylko i wyłącznie do własnego użytku. Głównie mycie auta.
pianownica do kitu, kup odrazu PA/Techkar/MJJC
Zostaw komentarz:
-
-
Ja mam k5 od półtora roku i jak najbardziej polecam do użytku domowego.
U mnie do mycia 2 aut, czy kostki/ elewacji sprawdza się bdb.
Mam często kontakt z dużo potężniejszymi sprzętami, ale do prywatnego użytku nic mi więcej nie trzeba.
Zostaw komentarz:
-
-
Zapewne lepiej jak woda z węża ale mam Agrome o podobnych parametrach i tej tylej części ciała nie urywa jak to mówią
Pianownica na zdjęciu nie nadaje sie do niczego, czy da sie zamontowac inną nie wiem nie do każdej myjki się da, 85barów to nie jest duże ciśnienie jak na myjki dobre urządzenia mają ponad 100 a b. dobre cos koło 130 i więcej. 6cio metrowy wąż troche jest za krótki do mycia auta ja w swojej agromie przedłużałem, pewnie da sie pójść przestawić maszyne i myć dalej ale to nie o to chodzi z wiadra kubeczkiem też da sie umyć. Jak kupować to coś co ma rece i nogi a nie kupic cokolwiek bo tanie a potem sie człowiek wkurza bo tego sie nie da a tego sie nie poprawi, ale to jest moje zdanie, każdy ma swoje. Od jutra jest w obi promocja na K5 wg mnie super cena za bardzo dobry sprzęt
Zostaw komentarz:
-
-
Jedna i druga bardzo dobra niestety K7 nawet w promocji to około 1500zl, o hd nie wspomnę ...Zamieszczone przez Magik Zobacz wpisja mogę polecic karcher z serii k7 oraz polecam także karcher hd 5 używam doją rade bardzo fajnie
Wadą HD ( nie wiem jak jest obecnie ja mam taka z przed kilku lat ) jest ten system nakręcania jak ktoś używa samej myjki ok ale montowanie i demontowanie lancy-pianownicy PA - lancy jest uciążliwe w niższych seriach K... jest to lepiej rozwiązane. Podobno można to przerobić kupując jakąś przejściówkę ale za mało używam HD żeby zgłębiać temat
Zostaw komentarz:
-
-
ja mogę polecic karcher z serii k7 oraz polecam także karcher hd 5 używam doją rade bardzo fajnie
Zostaw komentarz:
-
-
Ja mogę polecić myjkę karcher K5.700 nie wiem czy ona jest jeszcze dostępna w ofercie. Była kupiona u znajomego w firmie jakieś 3 lata temu i na początku jak opowiadał tłukła co 2-3 dni po 5-6 aut pod rząd, później wiadomo zachwyt minął i już firmowo pracowała nieco mniej ale za to ciągle bywa często "wypożyczana" do użytku prywatnego (auta, elewacje, podjazdy, dachy, dywany) przez około 3 lata była w sumie, że tak powiem "średnio-mocno" eksploatowana. Nadal działa jakby co, także do użytku domowego to myślę, że sprzęt na lata.
Zostaw komentarz:
-
-
Widzisz kolego ta cena nie bierze sie z powietrza... sam przepływ to jeszcze nie wszystko... wg strony www... Lavor taki czy inny ma ciśnienie około 150barów, nie używałem lavora ale mam w domu innego chińczyka co ma teoretycznie 150 barów i 400l/h, te 150 barów jest takie że po myciu samochodu szamponem można sobie ręce opłukać z piany też pompa alu itd... natomiast jak nieopacznie strzeliłem sobie w palce z K7demki to naskórek zdjęło bolało ze 2 tyg... a też ma niby 160 barów wiec...Zamieszczone przez MixerGDASzczerze nie kupiłbym Karchera z powodu ceny...chcialem kupic myjke i przegladalem temat od gory do dolu...kupisz K7 do czego do mycia auta?
Ja kupilem Lavor'a, aluminiowa pompa dobry przeplyw wody bo to jeden z wyznacznikow tak jak aluminiowa pompa, akcesoria sa dostepne jakie chcesz, ja w zestawie dostalem koncowke patio plus waz do rynien i pianownice LS3 czyli jak PA i przeplyw ponad 500L i zaplacilem690zl jak dobrze pamietam
-
-
To takie samo porównaie jakbyś powiedział, że do jeżdżenia wystarczy rower. Też można, tylko po co?Zamieszczone przez MixerGDAZeby nie bylo plam wystarczy kupic recznik do osuszania i jest po klopocie
Zostaw komentarz:
-
-
Dokładnie taki chcę kupić tj Karcher K7 Premium podejrzewam że poniżej 1600zł dam radę...Zamieszczone przez EnriquezK7 polecam. Jak możesz to weź ze zwijaczem do węża.
Ja kupiłem jeszcze zmiękczacz do wody i problem białych plam się skończył.
Jaki to masz środek do zmiękczania wody???
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: